haaroliën is een methode van haarbehandeling, afgeleid van een oude Indiase traditie. Het wordt al sinds eeuwen gebruik, ook vandaag de dag nog. Tegenwoordig is het extreem populair en steeds meer meiden besluiten om hun schoonheidsroutines te veranderen in Ayurvedische methoden.

Bekijk wat haaroliën werkelijk is en zie zelf de spectaculaire resultaten die het met zich mee brengt.

Wat is haaroliën precies?

In principe is haaroliën het aanbrengen van oliën op: de gehele lengte van het haar, alleen op de haarpuntjes of hoofdhuid. Dergelijke methoden van verzorging worden maar al te graag gebruikt door meiden. Waarom? oliën zijn rijk aan vitamines, mineralen, EFA’s (essentiële Vetzuren). Dergelijke bestanddelen zijn verantwoordelijk voor regeneratie, voeding en het versterken van de hoofdhuid. Zij bieden ook bescherming tegen schadelijke externe factoren.

Kunnen siliconen worden gebruikt in plaats van haaroliën? De principeregel stelt dat wanneer je je haar van binnenuit wilt voeden, je geen producten met siliconen moet gebruiken. Echter, als je je lokken wilt beschermen tegen schadelijke zonnestralen – zijn siliconen noodzakelijk. Desondanks bedekken siliconen jouw slierten en verstoren zij het juist functioneren, bovendien voorkomen zij dat voedingsstoffen worden opgenomen.

Wat is het resultaat van haaroliën?

Je kunt vele voordelen opsommen van een haaroliebehandeling. De uiteindelijke resultaten zijn afhankelijk van jouw haar aan het begin van binnen uit ziet, wat de aanvankelijke conditie is en wat voor soorten problemen je wilt verhelpen. Je moet weten dat haaroliën:

  • de beschadigde haarstructuur regenereren
  • haaruitval tegengaan
  • haargroei een boost geven
  • glans en weerbaarheid geven
  • helpen om roos te genezen
  • het werk van de talgklieren regulieren
  • voorkomen dat haarpuntjes gespleten raken
  • kroezing en staticiteit voorkomen
  • beschermen tegen: schadelijke uv-straling, zeer lage of hoge temperaturen, airconditioning, zout zeewater, chloorwater, hete lucht gegenereerd door een haardroger
  • hoofdhuidirritaties verlichten
  • het haar versterken en voeden
  • verzachten en glans toevoegen aan dof en ruw haar.

Hoe kies je de enige echte olie?

Het is allemaal afhankelijk van de haarporositeit. Het haar is te verdelen in drie groepen: lage porositeit, medium porositeit, hoge porositeit. Voor laag poreus haar probeer je kokosolie, zonnebloemolie en babassu-olie. Je zult ook cosmetische boters nodig hebben, zoals: mango, shea en cupuacu. Om te zorgen voor medium poreus haar, gebruik je: arganolie, pruimzaadolie, zoete amandelolie, olijfolie, macadamia-olie en avocado-olie. Als het gaat om hoog poreus haar, zijn de beste oliën: vlaszaadolie, teunisbloemolie, katoenzaadolie, borage-olie, rozenbottelolie, druivenpitolie, tarwekiesmolie.

Hoe voer je haaroliën uit?

Haarolen moet een of twee keer per week worden gedaan. Laat de olie ongeveer 30 minuten in je haar zitten en maximaal 2 uur op de hoofdhuid. Regelmaat is de sleutel tot succes. Alleen door systematisch gebruik te maken van oliën, zul je spectaculaire effecten krijgen. Er zijn een paar methoden voor haaroliën.

Droog haaroliën

Het is waarschijnlijk de meest gebruikte methode voor haaroliën. Het bestaat uit het aanbrengen van een zorgvuldig gekozen olie (wat overeenstemt met de haarporositeit) op jouw droge lokken. Na een paar uren was je het uit en kam je je slierten grondig. In dit geval wordt de olie aangebracht op de gehele lengte, of de puntjes of de hoofdhuid.

Nat haaroliën

De tweede meest belangrijke methode van haaroliën. De olie moet worden aangebracht op schone en vochtige slierten. Onthoud dat je overtollig water verwijdert voor het aanbrengen. Als je niet genoeg tijd hebt, hoef je je haar niet te wassen voor het oliën. Je kunt simpelweg je lokken besproeien met warm water of een hydraterende hydrolaat.

Haaroliën in een kom

Deze methode wordt niet aanbevolen voor beginners, maar voor de meer ervaren gebruikers van haaroliën. Schenk een liter gekookt water in een kom en voeg een of twee eetlepels olie toe en een paar druppels hyaluronzuur, koninginnengelei, aloëverasap of andere vochtinbrengers. Daarna maak je je haar nat in de kom en na ongeveer een minuut verwijder je het overtollige water. Doe een plastic douchemutsje op en bedek het met een opgewarmde handdoek (of een oude wintermuts). Na 30 minuten haal je alles eraf en was je je haar met een milde shampoo.

Haaroliën met een conditioner

Nog een meer verfijnde methode voor meer geavanceerde vrouwen. Niet alleen moet je de juiste olie kiezen, maar je moet ook een conditioner kiezen dat je zal helpen om aan jouw behoeften te voldoen en om de effecten van de eerste cosmetica aan te vullen. Je kunt ofwel een conditioner aanbrengen en dan olie, of andersom. Gebruik weer een douchemuts en opgewarmde handdoek. Na 30 minuten was je alles uit.

Je slierten wassen na het haaroliën is ook belangrijk!

Meestal is het beter om jouw lokken tweemaal te wassen: de eerste keer met een reinigende shampoo en de tweede keer met een milde, hydraterende shampoo. Verder kun je ook je haar wassen met de CWC-methode: conditioner – wassen – conditioner. Wanneer je een conditioner aanbrengt, emulgeert de olie, wat resulteert in gemakkelijker wassen. Vervolgens spoel je het uit met warm water en breng je nogmaals je conditioner aan.